A magasfényű illetve a szupermatt ajtó még mindig a legkedveltebb választás, ha modern bútorban gondolkodunk. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy a kínálatunkban szereplő három, különböző technológiával gyártott alapanyagból melyiket is válasszuk? Vajon az akril, az Egger PerfectSense vagy a PVC fóliás termék fog legjobban megfelelni az igényeknek?

Az alábbiakban ennek a kérdésnek az eldöntéséhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Elöljáróban fontos megemlíteni, hogy ezen termékeket kizárólag függőleges elemek, alapvetően front felületek (vagy nem nagy igénybevételnek kitett falburkolatok) kialakítására ajánljuk, felületi ellenálló képességük ennek az igénybevételnek felel meg.

Ezt a termékcsoportunkat jellemzően konfekcionált, tehát méretre szabott, élzárt formában értékesítjük, amelynek gyártási határideje egy hét. Cégünknél az egyenes élzárás során minden esetben PU technológiát alkalmazunk, amelynek köszönhetően a késztermék lezárt éle fokozottan víz- és gőzálló lesz akár magas hő terhelés mellett is. Mindezeken túl még a késztermék esztétikai értéke is kiemelkedő, hiszen minimális ragasztási fuga lesz a végeredmény. Élanyagnak jellemzően 1,0 mm vastagság körüli színazonos műanyag alapanyagú terméket ajánlunk, de természetesen tetszőleges kombinációt is lehet rendelni.

Alap tulajdonságként mindhárom termékcsaládról elmondható, hogy MDF hordozórétegre kerül a felületi minőséget biztosító bevonat. Ennek a homogén alapanyagnak köszönhető, hogy a forgácslap alapra készült hasonló termékekhez képest egyenletesebb felületi minőséget lehet elérni.

Akril magasfényű fehér front

A legegyenletesebb, tükörsima, tökéletes felületre vágyó felhasználóknak egyértelműen az akril borítású termékeket ajánljuk. A színoldali 1,5 mm vastagságú akril borítás következtében mély színélménnyel és kitűnő tükröződéssel gazdagodik a bútor tulajdonosa. A használat során idővel keletkező esetleges felületi sérüléseket, karcokat pedig a későbbiekben a vastagabb felületnek köszönhetően polírozással akár el is tudjuk tüntetni. A termék használati értékét a színazonos, gyöngy felületű hátoldal is növeli. A terméket természetesen színoldali védőfóliával szállítjuk, amelynek eltávolítása után – az akril felületi réteg tulajdonságából adódóan – a végleges felületi keménységet 48 óra elteltével éri el a frontfelületünk (ezt mindenképpen várjuk ki, még az első tisztítással is!). A terméket raktárkészletről jelenleg 10 fajta uni színben lehet megrendelni.
 

Egger PerfetSense magasfényű fehér front

Az Egger mérnökei a PerfectSense termékénél lakkozásos technológiával emelték új magaslatokba a laptermékek fényvisszaverő tulajdonságát, sőt akár szupermatt felületű terméket is tudunk itt választani. A színoldalt egyedülálló UV-lakk bevonattal látta el a gyártó, amely egyszerre bírja a megterhelést és védi a felületet, hogy hosszabb idő elteltével is a lakóterünk dísze maradjon az ezzel a fronttal ellátott bútorelem. A lakkozás tulajdonságának köszönhetően melegebb felületi hatás sugárzik a termékből. Szupermatt termékeknél különleges, ujjlenyomatnak ellenálló tulajdonsággal bíró uni dekorokkal találkozunk. Hátoldalon színazonos gyöngy felületű borítást kaptak a lapok. 6 fajta uni magasfényű termék mellett 8 fajta szupermatt termékből tudunk választani, amelyek színben megegyeznek az Egger azonos kódú bútorlapjaival. A mai trendekhez igazodva a fehér szín két árnyalatban is elérhető mindkét felületi minőségben.
 

PVC magasfényű hullámos fehér front

Legszélesebb színválasztékkal a PVC fóliával borított laptermékeknél találkozunk. Itt az előzőekben megszokott uni színek mellet fa és strukturált felületek is megtalálhatóak. A 37 fajta magasfényű lapféleség mellett további 9 szín szupermatt felülettel is elérhető. A 0,5 mm-es PVC fólia bevonat kellő ellenállást biztosít a terméknek a rendeltetésszerű használat esetén. A homogénen sima felület terén tett kompromisszumokért és a minden esetben gyöngy fehér hátoldalért megfelelően kárpótolja a végfelhasználót a verhetetlen ár-érték arány.
 

 

A fentebb kifejtett tulajdonságok remélhetőleg kellő segítséget nyújtanak abban, hogy a tervező, kivitelező és megrendelő kellő körültekintéssel tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbb magasfényű illetve szupermatt frontfelületet a Forest Hungary Kft. kínálatából.