A 80-as, 90-es években nem nagyon volt olyan lakásbelső hazánkban, ahol így vagy úgy ne jelent volna meg valami falborítás, leggyakrabban lambéria formájában. Ezek mára már természetesen kikoptak a divatból. Mégis az elmúlt néhány évben egyre több olyan felújítást láttunk, ahol a régebbi lakásoknak éppen a régi lambéria átfestése, átalakítása adott egy nagyon kellemes, modern jelleget. Talán éppen ezen sikeres felújítások nyomán születtek a közelmúltban újabb és újabb ötletek a falak dekoratív borítására. A kínálatunkba most bevezetett fali profilok egy praktikus, sokoldalú és tartós megoldást nyújtanak azoknak, akik szeretnék egy új dekoratív elemmel harmonikusabbá és derűsebbé tenni lakóterüket.  

Allegro fali profil klasszikus szürke
Allegro klasszikus szürke fali profil

A fali paneleket használhatjuk felújításokhoz vagy új építésekhez egyaránt. Különböző helyiségek között (pl. étkező és nappali) vizuális összeköttetést hozhatunk létre segítségükkel, nagyszerű hátteret adnak egy médiafalnak vagy egy olvasósaroknak, vagy akár ellenállóbb felületet adnak egy előszobafalnak.

Adagio fali profil antracit
Allegro antracit fali profil

Az általunk forgalmazott fali panelek kiváló ár-érték arányban nyújtanak magas minőségérzetet. Szálban illeszthetők, ennek a moduláris felépítésnek köszönhetően egyszerűen és gazdaságosan szerelhetők. Szerelésük és megmunkálásuk akár egyszerű, barkács szerszámokkal is könnyen elvégezhető. A különböző formák szép összhangban vannak a hozzájuk társított színekkel. Ezek egy része megegyezik topmatt (TM) lapjainkkal, így az azokból kialakított bútorok és a fali borítás együttes használata még harmonikusabb teret képezhet. Az MDF alapanyag kellő sűrűségű, ezért jó alaktartó és nagyszerűen megmunkálható, amennyiben az szükséges (pl. gérvágás a sarkok kialakításakor). A PVC felület egyenletes, ellenálló a mechanikus sérülések, karcok ellen, könnyen tisztítható. Felületük ujjlenyomat taszító, és emellett nagyon alacsony a fénytörési együtthatójuk, kiemelkedően matt hatás érhető el alkalmazásukkal. A selyemtapintású bevonat fokozza a kellemes érzetet. A paneleket felrakhatjuk függőlegesen (így magasítva a térérzetet) vagy vízszintesen (így igazodva más, pl. egy bútor vízszintes elrendezéséhez).

Fali profiljaink előnyös tulajdonságai


A megfelelő panel kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy az színben és formában illeszkedjen belső terünkhöz. Szintén figyelembe kell venni a panelek kiszerelését: minden esetben nettó négyzetmétert adunk meg a csomagon és a termék nevében. Erre nagyobb felületek kialakításakor érdemes 5-10% pluszt számolni a rendelésnél, hogy biztosan elég legyen az alapanyag. Egy-egy csomagban 4-6 szál panel található, a panel típusától függően. A panelek hasznos hossza 2750 mm, az ennél magasabb vagy szélesebb borítások kialakításakor gondolni kell az esztétikus toldásra is. A paneleket rögzíthetjük ragasztással közvetlenül a felületre, de jobban javasolt a párnafák használata, amelyre szintén ragasztással, vagy szükség esetén a nem látszó felületeken (pl. a csapolásban) történő szögeléssel rögzíthetjük az elemeket. A legesztétikusabb hatás elérése érdekében még a teljes falat lefedő burkolás esetén is ajánljuk a színazonos indító- és záróprofilok használatát (ezek egyesével, szálban elérhetőek). 

Allegro fali profil tengerkék
Allegro tengerkék fali profil

A tisztítást semleges kémhatású, nem karcoló hatású folyadékokkal és puha törlőkendővel javasljuk (pl. meleg szappanos víz, ablaktisztító folyadék). A felületet a tisztítás után szintén egy puha törlőkendővel (pl. mikroszálas kendő) töröljük szárazra. Az MDF alapanyag miatt a termék nem ajánlott közvetlen víznek, magas páratartalomnak vagy közvetlen hőhatásnak kitett helyekre (pl. fürdőszobába vagy konyhai hátfalnak). A padlóval érintkező felület kellő vízzárásáról gondoskodni szükséges, hogy pl. a felmosás ne tegyen kárt a panelben.

A teljes választék megtekintéséhez kattintson IDE >>

Allegro profil Adagio profil rajz

Allegro fali panel

Színek:
hófehér (TM0101)
klasszikus szürke (TM0112)
antracit (TM0115)
tengerkék (TM0152)
szürke tölgy
natúr tölgy 

Vivace profil Adagio profil rajz

Vivace fali panel

Színek:
szafari szürke (TM0113)
antracit (TM0115)
szürke tölgy
natúr tölgy 

Adagio profil Adagio profil rajz

Adagio fali panel

Színek:
jégszürke
antracit (TM0115)
szürke pala

Legato profil Adagio profil rajz

Legato fali panel

Színek:
hófehér (TM0101)
szafari szürke (TM0113)
antracit (TM0115)
krém pala
krokodil szürke

Vivace fali profil szafari szürke
Vivace szafari szürke fali profil

Legato fali profil London kék
Legato London kék fali profil

Adagio jégszürke fali profil
Adagio jégszürke fali profil