Befejeződött a FOREST HUNGARY Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

2021/07/21

 

A FOREST HUNGARY Kft. zalaegerszegi székhelyén befejezésre került a „Gyártási kapacitás bővítése a Forest Hungary Kft.-nél” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási arányú, 24,05 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

 

Az 1990-ben alapított Forest Hungary Kft. export-import és nagykereskedelmi tevékenységével meghatározó beszállítói szerepet tölt be a bútoripari, belsőépítészeti alapanyagok és alkatrészek piacán. A vállalkozás vezető gyártók termékeit importálja a világ számtalan pontjáról, de a termékek egy része magyarországi gyártatásból származik. Fő tevékenysége kereskedelem, azonban az egyedi termékválaszték kialakítása megkövetelte, hogy kialakítsa egy saját bútoripari díszítő és kiegészítő elemek gyártási tevékenységet is, amelynek keretébe egyedi megrendelésekre gyárt kiegészítő és design elemeket különböző design bútorokhoz.

 

A projekt célja a társaság által gyártott mennyiségek, szabászati kapacitások bővítése volt. A projekt megvalósításával a kiélezett piaci versenyben megrendelőink számára változatlan, jó minőségű termékekkel tudunk rendelkezésre állni. A fejlesztés hatására nem csak kapacitásaink fejlődtek, hanem az egyes megrendelések gyártási ideje is jelentősen lerövidült, figyelembe véve hogy a kapacitás növelése megszüntette a szabási folyamatban a megrendelések sorban állását. A korábbi szűk keresztmetszeteinket szüntette meg a Homag SAWTEQ B-300 típusú táblafelosztó gép, amely biztosítja a magas minőséget előállító üzemelést, aminek eredményeként javul a technológiai folyamat következő ütemében működő Brandt élzáró gép kapacitáskihasználtsága, az egyenletesebb anyagáramlás megteremtésének hatására. A fejlesztés további hatása, hogy biztosítja munkatársaink hosszú távú megtartását, illetve alapot teremt a további létszámbővülésre is. Az új gép beszerzésének köszönhetően a meglévő, régi szabász gépeinkkel a korábbi havi 25 000 db-os gyártási kapacitás további 6-8 000 db-al növeltük. A fejlesztés további hozadéka, hogy a vevők felé vállalt szállítási határidő is csökkent, az eddigi 2 hétről lerövidült átlagosan 1 hétre. A kapacitás növekedés mellett, a gyártott elemek minősége is jelentősen javult. A projekt keretében 1 db Homag SAWTEQ B-300 típusú táblafelosztó gép került beszerzésre.

 

A GINOP-1.2.14-20-2021-00009 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.06.24-én valósult meg, a 70% támogatási arányú, 24 052 224 forintos európai uniós támogatás segítségével.