1956-ban született Zalaegerszegen. Egy kis Zala megyei faluban, Kislengyelen nevelkedett, általános iskoláját Becsvölgyén, míg a vegyipari szakközépiskoláját Nagykanizsán járta ki. Kiegyensúlyozott gyermekkora volt, szülei munkára és becsületességre nevelték. Diplomáját 1984-ben a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerezte. 2006-ban mester közgazdászi, 2007-ben tudományos vállalat gazdászi, majd 2008-ban Ph.D. fokozatot szerezett.

1974-től 1993-ig a Zala Bútornál dolgozott, először mint felületkezelő, majd üzemi technikus, anyaggazdálkodási osztályvezető és végül kereskedelmi osztályvezető. Ott tanulta meg, hogyan kell korlátozott körülmények között is biztosítani a folyamatos beszerzést, hogyan lehet jó emberi kapcsolatokat építeni, vagy később, a piacgazdaság beköszöntével a vevői elvárásoknak megfelelően gyártani.

1990-ben alapította üzlettársaival, feleségével, Lőrincz Tamással és Lőrincz Zsuzsával a Forest Bt.-t, amely 1994-től Forest Hungary Kft.-ként működött tovább. A cég gyorsan a magyar piac meghatározó bútoripari beszállítójává nőtte ki magát, majd külföldön is terjeszkedni kezdett, lábat vetve a román, horvát, szerb és boszniai piacokon is. A cégnek 30 éven át, 2020-as nyugdíjba vonulásáig volt ügyvezető igazgatója.

Feleségével 1978-ban kötöttek házasságot, két gyermekük született, Krisztina és Betti. Három unokájára, Davidre, Martinra és Mónikára mindig büszkeséggel tekintett.

A társadalmi felelősségvállalás is kiemelt szerepet játszott életében. A református egyházat tevékenyen segítette, a zalaegerszegi templomnak új orgonát ajándékozott. Szoros, baráti kapcsolatot ápolt több művésszel is, többek között Fekete György belsőépítésszel, a Magyar Művészeti Akadémia volt elnökével is.

A Soproni Egyetem oktatóival is rendszeresen tartotta a kapcsolatot, Molnár Sándor néhai dékánt szintén jó barátjának mondhatta. Előadóként többször is segítette az egyetem munkáját.

A zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány elnökeként annak megalakulásától fogva aktívan képviselte a koraszülöttmentés és a súlyos állapotú újszülöttek, gyermekek rehabilitációjának ügyét.

A bútoripar, az üzleti élet és a zalai lokálpatriotizmus egy nagyszerű alakja távozott közülünk. Jani, nyugodj békében!